Tuesday, December 13, 2011

Stir Fried Bok Choy With Crispy Garlic

Resepi asalnya menggunaka baby kailan tapi lieza ikut juga cara k.dzana dgn menukarkan kepada sayur Bok Choy..hmmmm sedappppppp terasa kerangupan garlic tu...terima kasih Along Roz Dan K.Dzana Inspirasiku kerna berkongsi idea ini.


STIR -FRIED BABY KAILAN WITH CRISPY GARLIC
By: Roz@HomeKreation

BAHAN2:
Sayur Baby kailan/saya guna bokcoy
1 bj Cili Merah - hiris
6 ulas Bwg Putih - cincang halus
2 sb Sos Tiram
saya tambah udang
Minyak

CARA2:
1. Panaskan sedikit minyak & goreng bwg putih sehingga garing.
Angkat & ketepikan
2. Tumis cili merah /udang dlm minyak selebih nya tadi selama seminit.
Masukkan sayur kailan & sos tiram.
Kacau sekejap sahaja, jangan sampai sayur terlebih layu.
Hidangkan & tabur bawang putih rangup.


2 comments:

KakAsma said...

ratah gitu ajer dah sedapkan lieza.nie kalau makan ngan bubur nasi perghhhh..punya laa sedapp

dZana said...

tak prasan ada kailan grg ni.. bila BW ni abis semua akk selongkar .. jgn marah ye lieza akk sepah2 ..