Thursday, December 24, 2009

Egg Mould


.

Sapa nak makan telur rebus meh ler aku suapkan..hehhehe...smlm sesajer ler masuk kat satu kedai ni...yg jual barangan imported dari Japan...pas tu ternampak Egg Mould ni..pas tu balik umah cuba try uji test segala...menjadi ler rupanya camtu...dari Enas tak mkn telur rebus..bila hidang rupa camtu die mkn pulak...aku beli 4 jenis..bentuk car..fish..bear n rabbit...nanti kemudian aku tepek ler rupa mould tu yer...lupa lak nak snap pic nya...caranya senang jer rebus telur tu sampai masak mcm biasa...pastu buang kulitnya masa masih suhu yg panas tu..dah tu masuk kat dlm mould tu..rendam dgn air biasa yg tak panas...biarkan ler dlm 10 - 15 minit...pas tu terbentuk ler...aku beli 1 set ada 2...tak mahaiii RM 6.90 jer...nanti senang2 aku tepek ler gambonya yer...interested juga aku dengan benda2 gini..pas tu bebudak pun teruja juga nak mkn.

1 comment:

TintaCyber/DapurkuBerasap said...

lieza beli kat mana acuan tu,,,meanrik betullah...suka tengok..:)