Bahan-bahan
- PASTRY
- 200g butter
- 80g gula aising
- 360g superfine flour
- 1biji telur
- 1/2 sudu kecil esen vanila
FILLING : - 1 cawan susu cair
- 4 biji telur
- 1 cawan gula
- 1 cawan air
- 1 sudu besar tepung kastard
- 1/2 sudu kecil esen vanila
- pewarna kuning
Cara-cara
- Pukul butter dan gula sampai kembang.
- Masukkan telur sedikit demi sedikit.
- Masukkan tepung sampai jadi doh.
- Ratakan setebal 1/2 cm dan terap dalam acuan.
- Cucuk dengan garfu supaya tidak kembung. Dan bakar selama 10min pada suhu 180.
- Keluarkan dan masukkan filling. Bakar lagi 10 min.
*Untuk filling. Campurkan semua bahan dan gaul hingga sebati.
2 comments:
Nanti kalau kami datang ke sana, nak cuba ya
bolehhh...jer...berehhhh..berehhh
Post a Comment