Sunday, May 20, 2012

Portugese Egg Tart


Buat lagi egg tart berpastri kawan ni aka portugese egg tart juga la...kali ni resepi nya lieza amik kat dapur Norma Cendana kasih... ada letak whipping cream bezanya dgn terdahulu...senang jer kan nak buatnya kasi blender jer semua bahan, tu yg rajin tu...
ok lah norma akak nak juga tepek resepi nya yer...

Bahan-bahan
kulit pastri secukupnya- dipotong bulat &masukkan dalam acuan
3 biji telur *
1 cawan susu cair*
1/2 cawan whipping cream*
gula secukupnya*
1 sudu makan tepung kastat*
esen vanilla*
-bahan-bahan bertanda * dimasukkan dalam blender dan putar sampai sebati

Cara-cara
Kulit pastri yang telah dipotong dimasukkan dalam acuan
tekan2 sedikit agar sebati dengan loyang
tuang bahan kastat ke dalam kulit pastri tadi
bakar sampai masak/garing


2 comments:

tun_telani said...

haish.. kt kuching pun ada puff pastry kawan tu, bila laa nk sampai ke bintulu nih.. senang keje kan dh ada ready-made pastry tu.

kak ina kl said...

kena beli pastry dulu baru leh buat tart ini