Hari tu lieza buat bekpes Angelhair Carbonara menggunakan sos carbonara prego...fuhhhh sedapppp rupanya...jakun betoiiii lieza ni kan...utk menambahkan umphhh tekak melayu lieza p tabur hirisan cilipadi beb...lagi ler menyengat...next time kan kalau lieza pegi pizza hut atau kenny rogers kan...lieza nak bawa cili api potong ler...idak ler makan terkebil2 sbb tak pedas hehehe....hmmm sukahati ler kan...ciliapi bawa sendiri...
Eh berbalik pada pangkal crita ler pasal menu nikan...resepi mudah ni lieza amik kat dapur Kak Sofea after6 am tu....kenai tak??? mesti kenai ler kan...tgk post dari Kak Sofea terus rasa nak buat sbb senang sgt..heheheh terima kasih yer kak Sofea...lieza nak simpan sini dan share juga..
Eh berbalik pada pangkal crita ler pasal menu nikan...resepi mudah ni lieza amik kat dapur Kak Sofea after6 am tu....kenai tak??? mesti kenai ler kan...tgk post dari Kak Sofea terus rasa nak buat sbb senang sgt..heheheh terima kasih yer kak Sofea...lieza nak simpan sini dan share juga..
SPAGHETTI CARBONARA
BY : Sofea@after6am
Bahan-bahan:
1/2 packet spaghetti
1 tin sos carbonara Prego
3 ulas bawang putih ~ cincang halus
udang, sotong, ayam @ daging
3 sb olive oil
2 biji tomato cerry
1/4 cawan air
garam & serbuk lada hitam secukup rasa
CARA:
1. Rebus spaghetti according to the packet instruction, Toskan dan renjis2 kan sedikit olive oil utk mengelakkan pasta melekat.
2. Panaskan 3 sb olive oil dan tumis bawang putih hingga wangi, kemudian masukkan udang dan sotong.
3. Masukkan sos carbonara dan 1/4 cawan air. Kacau hingga mendidih dan masukkan spaghetti. Gaul2 kan hingga spaghetti bersalut dgn sos tadi. Masukkan garam dan serbuk lada hitam secukup rasa.
4. Akhir sekali masukkan tomato cherry dan siap utk dihidang.
BY : Sofea@after6am
Bahan-bahan:
1/2 packet spaghetti
1 tin sos carbonara Prego
3 ulas bawang putih ~ cincang halus
udang, sotong, ayam @ daging
3 sb olive oil
2 biji tomato cerry
1/4 cawan air
garam & serbuk lada hitam secukup rasa
CARA:
1. Rebus spaghetti according to the packet instruction, Toskan dan renjis2 kan sedikit olive oil utk mengelakkan pasta melekat.
2. Panaskan 3 sb olive oil dan tumis bawang putih hingga wangi, kemudian masukkan udang dan sotong.
3. Masukkan sos carbonara dan 1/4 cawan air. Kacau hingga mendidih dan masukkan spaghetti. Gaul2 kan hingga spaghetti bersalut dgn sos tadi. Masukkan garam dan serbuk lada hitam secukup rasa.
4. Akhir sekali masukkan tomato cherry dan siap utk dihidang.
Nak tgk rupa sos prego boleh ler pergi lawat dapur KSofea After 6am
No comments:
Post a Comment