Bahan-bahan 
- 4 ketul hati ayam
 - 3 ketul pedal ayam - tak letak pun sama jer rasa
 - 1 keping tauhu
 - 1 keping tempe - nak letak lebih pun ok..jd ler byk lauk tu nanti
 - 1 - 2 biji kentang
 - 4 ulas bawang merah
 - 1 ulas bawang putih
 - 1 inci Halia
 - 1 cawan santan pekat
 - 1/2 cawan air
 - 20 tangkai cili padi
 - minyak utk menumis
 
Cara2
- Hati ayam n pedal direbus sekejap supaya senang nak dipotong kecil2.
 - Tempe, tauhu, kentang dipotong kecil dan di goreng dahulu.
 - Bawang, halia, cili dihiris nipis.
 - Tumis bawang, halia n cili sehingga naik bau.
 - Masukkan hati n pedal, tutupkan dgn periuk sehingga hati n pedal tu lembut.
 - Masukan santan n air.
 - Kemudian masukan tempe, tauhu, dan kentang.
 - MAsukkan sedikit garam, gula n serbuk perasa jika suka..biarkan mendidih..baru tutup api.
 
 
No comments:
Post a Comment