Wednesday, February 9, 2011

Jong Crocodile Farm Serian


















Cuti CNY baru ni pegi jejalan kat Crocodile Farm bawa anak2 mengenali mana satu buaya darat mana satu buaya ayor...hehehehe...biasa la kan budak2 mmg teruja tgk binatang2....saje ler dtg sini..tak jauh juga dari rumah dlm 35 minit dah sampai....bayaran masuk adalah RM 16 ADULT RM10 bagi kanak bawah 12 tahun...tapi kalau sarawakian utk ADULT RM10 dan kanak2 RM5..jadi kami dapat harga sarawakian memandangkan Mr. Hubby lahir di Sarawak..masa beli tiket mesti kena tunjukkan pengenalan diri mcm kat sunway juga ler...
Kat sini kebanyakannya ada Buaya jer ler...yg lain2 ada juga tp tak byk mmg fokus pada Buaya jer..kirannya sangkar buaya la..pada sesiapa yg dtg Kuching bole la pergi sini..pandai2 ler bajet masa sbb dalam pukul 11am dan pukul 3pm buaya2 ni akan diberi makan..dan pada masa tu ler org nak tgk buaya terlompat nak ambil makanan yg digantung...gitu ler citenya...

1 comment:

Fiza Nordin said...

berhajat juga nak ke sini hari tu... tp tak kesampaian... nak ke culture village pun tak sempat... huhuhuuu hope next time dpt jejak kaki ke s'wk lagi... tp tak taulah entah bila tu...