Wednesday, January 27, 2010

Selamat Datang ke Dunia Baru Wahai Anakku..






Syukur alhamdulillah...buat pengetahuan teman2 alam maya..keluarga terdekat dan sesapa yg mengenali diri ku ini...aku telah selamat bersalin pada 25 January 2010 pada pukul 11.48 pagi di Hospital Umum Kuching Sarawak...Berat Baby 3.975 kg....dekat 4 kg dah..semua sihat2 sahaja...sekian dulu utk tatapan kalian semua yer....Blog ni akan lambat ler sikit update yer memandangkan aku pun berpantang sendiri...jumpa lagi wassalam.

Thursday, January 21, 2010

Masih Menunggu Hari

Salam sume...lama gak tak update blog ni..dan juga tanpa disedari dah berumur setahun wujudnya blog The Story Will Never End ni..kejap jer rasanya....

Buat pengetahuan kengkawan sume, tuan umah ni masih lagi menuunggu hari...dah terlebih hari dah dimana sepatutnya due date nya 19/1 hari tu...maybe baby syiokkkk lagi dok dalam perut, dpt makan sedap2 kot..hehheheh...tp alhamdulillah baby sihat2 jer kat dlm....doktor kata kalau baby tak kuar juga..pada 29/1 nih pegi jer ler sepital...harap2 sume berjalan dengan sempurna..tak kisah ler lewat ke apa kan...agak2nya sebab baby ni mungkin berlainan jantina kot..tu yg lain sikit..kalau diikutkan Enas awal 3 hari...Eryna awal seminggu..dan yg ni lewat pulak...tak kisah lah...walau apa pun ada juga hikmahnya...Mr. Hubby dpt ler menghadiri sesi temuduga utk...........dgn tenangnya hari ni..

Sekian ler dulu utk hari ini yer.....wassalam...


Wednesday, January 6, 2010

Eryna 2 tahun....Hepy Besday Sayang

Eryna sejurus selepas dilahirkan

Eryna 1 tahun

Eryna 2 tahun....so sweet kannnn...tp menjeng ya amat

Hari ni genap ler umur Eryna 2 tahun..cepat jer dah besarnya...rasanya baru smlm jer sakit2 nak bersalinkan Eryna...tup..tup dah 2 tahun...apapun Hepy Besday utk Eryna sayang...Ibu masih tak sempat nak buat kek....nak beli pun tak sempat...semoga Eryna sihat2 selalu dan dimurahkan rezeki selalu....

Alam Persekolahan



Tahun ni bermula lah alam persekolahan buat Enas(tak sangka dlm diam dah berumur 5 tahun dah Enas) sessi dari jam 8.00am - 12.00pm...walaupun baru Tadika tapi rutin hariannya kini pun byk berubah...seawal pagi dah bangun mandi...alhamdulillah tak susah nak bangunkan Enas seawal pukul 6.00am....almaklum lah tak pernah sekali pagi2 buta camtu dia bangun mandi tp semuanya berjalan dgn lancar dan Enas pun begitu excited utk ke sekolah, mungkin dah bosan asyik2 tgk muka yang sama kat umah..hehhehehe..

Masalahnya pula pada Eryna...kalau dia terbangun pagi tu..melolong lah dia di pagi yg dingin tu melihat kakaknya pergi ke sekolah...nak ikut katanya...puas juga nak pujuk..dah lah menjeng sikit Eryna ni...huishhhh...

Tatkala itu rutin aku sebagai Ibu pun ada sedikit perubahan ler juga...seawal pagi gitu kena sediakan bekpes utk bekalan Enas ke sekolah..kalau tidak sebelum ni tak lah terlalu awal dapur ku berasap..hehhehehe...begitu juga la dgn rutin si Ayah...pepagi kena hantar Enas pergi sekolah dulu selepas tu jam 12 tgh hari kena ambil Enas dari sekolah...itulah tanggungjawab Ibu dan Ayah bila anak sudah mula bersekolah...satu pengalaman yg menyeronokkan...dan akan lebih mencabar dimasa akan datang bila mana mereka meniti alam remaja pula...

Monday, January 4, 2010

Sayur Tau Mil

Sayur Tau Mil pernah terdapat dlm Blog Tinta...tp sayur ni di masak tak campur tauhu hanya tumis camtu jer dan letak tomato...first time makan sayur nih..sedap juga...apa pun thanks tinta..dgn adanya Tinta ler aku kenal sayur nih...maklum ler aku ni dok jer kat Sarawak tp byk perkara juga yang aku belum tahu..terutama sekali bab2 masakan org2 sarawak nih..apapun buat Tinta kalau ada resepi2 menarik jgn lupa share lg yer..muahhhh..


Bubur Kacang Durian



Hmmm nyum nyum nyum.....jom ler makan Bubur Kacang Durian ni yer....asik terliuq jer tgk kat dapur2 kengkawan ada bubur nih...dgn terujanya aku buat gak...lepas juga hasrat di hati nak mkn bubur kacang berdurian nih...

Pulut Kuning Kari Ayam


n

Pulut Kuning ni menu masa cuti tahun baru ari tu...baru la ni ada kesempatan nak paste kat Blog ni..saje ler buat..memandangkan dah lama tak makan dan kebetulan kami laki bini dok teringin nak makan..maka aku dgn rajinnya buat ler pulut kuning ni dgn menggunakan periuk letrik yg baru tu..alhamdulillah mmg elok kejadiannya....tak melekat...tak berkerak...dan paling penting mmg mudah mengunakan periuk ni...tak yah nak kukus 2 3 kali...byk keje....guna periuk nih campak jer..pas tu 50 minit masak ler dia...dan lauk seangkatannya aku buat Kari Ayam....