Thursday, June 25, 2009

Photo Lagi.....





Nak tgk webnya bole ler klik SINI...

3 Hari 2 Malam di Chalet

Waduhhhh...dah lama aku hapdet blog ni.....memandangkan keadaan ku yg tak brape ok ni camni ler jd nya....bila tgk Pak Lappy ni lelama berpinar2 mata aku...begitu skali penangan kali ni..nak letak n3 masakan pun...takde apa yg aku masak...agak jarang juga dapur ku itu berapi..tp alhamdulillah nasib ler Mr. Hubby tak kisah....bak kata aku tgk lauk pauk yg masih mentah dlm freeze pun aku dah rasa loya tekak...eeeeeee...sabar je lah...lieza oooiiiiii...
Tapi takpe lah aku letak le n3 ni..dimana last week memandangkan kuliah masih belum bermula jadi Mr. Hubby ambil kesempatan ini bercuti selama seminggu dan membawa kami anak beranak ker Lundu..kami tidur di sebuah chalet ditepi pantai...nak tgk detail boleh klik SINI enjoy ler juga...mana tidak nya hanya kami sekeluarga jer yg check in on that day...seronok betul ler sbb org tak ramai... mandi kat pool pun hanya kami anak beranak jer....tak ler keruh air pool tu..hehhhee...next time kalau nak p lagi bole ler pegi time weekdays...pas tu yg kami tertanya2 ler..masa check in tu dpt ler coupon bekpes so kami pelikler takkan ler dorang nak hidang buffet hanya utk kami sekeluarga jer.....hmmm..tibalah waktu utk bekpes..kami pun pegi ler cafe tu...rupanya...dorang tak buat buffet..cuma dorang buat bekpes western utk kami berdua jer....hehheheh..terkulat2 ler aku makan...so apalagi korang layan ler photo2 sepanjang kami kat situ...kalau nak layan ler....yer.





Sekitar Cafe

Sekitar Chalet

Decoration Chalet ala2 Moden gitu




Tuesday, June 9, 2009

Melekat Sudahhhhhh...


Eh..apa tu melekat2 tuuuu....nak tau apa?????

1

2

3

Ni ler rupa kad yg kena aku bawa setiap kali p checkup


Hahahahah....ni ler..akhirnya selesai aku pegi buat kad ni ptg tadi..dari kul 3 sampai ler klinik tu tutup kul 5....biasa ler kalau nak buat kad merah gedabak nih kan...sume kena buat...amik darah..sebelum tu tunggu utk register...bla bla bla amik masa gak....selesai...kena p makmal amik darah...tunggu lg....bla bla bla selesai.....pas tu nak masuk checkup tunggu lg...mana taknya sampai kul 5...tp alhamdulillah selesai...fuhhh betapa ramainya org yg register utk buat kad merah nih....kira ok la juga jarak antara umah ke klinik pun amik masa tak sampai 10 minit jer..takder traffic jam...mmg comfortable ler....

Berbalik pada cite ni la kan...sebelum ni pegi buat pregnancy test...tup tup positif..baru 7 minggu alhamdulillah..kalau tak der aral maybe due 19 January 2010...seperti biasa lah kalau dah mcm nih tgk segala makanan tak nampak sedap dimata dah...sume nampak pinar2 jer...jd loya terus...aduyaiiiii....masak2 pun simple jer...main terjah n campak2 jer...walau mcm mana pun dapur tetap di asapkan..heheheh...insayaallah after 3 months nanti should b ok la kot..harap2 ler...sbb lain anak lain kerenahnya..minta2 biar la dipermudahkan segalanya...
Lastly...ni ler org kata Buatan Orang...huahuahuahua...tp berbaloi...

Monday, June 8, 2009

Panas...Panas..Panas...Mai Pasang Aircond


Patrol System ni ler yg bole detect udara kotor dan boleh menjalankan proses pembersihan

Inverter..penjimatan kadar elektrik

Oleh kerana tahap kepanasan yg tak dpt di tahan lagi...bila malam asik peluh sana sini even pasang kipas dah sehabis laju pun.....org kata dah mcm helicopter pusingnya...akhirnya Mr. Hubby decided nak pasang Aircond juga..dah lama simpan hasrat ni tp memandang masih bole tahan lg kami pun biar kan ler dulu...lagi pun kat sini kadar letrik agak tinggi sikit...jd nanti la..
At last...hari ni terpasang juga ler Aircond kat umah aku..tp bilik master jer la..Panasonic Inverter bole dikatakan New Model la....harganya RM1430 termasuk pasang sekali...Model ni punya cite...Inverter tu bole menjimatkan kadar elektrik...separuh dari biasa....apa pun kita tgk sejauh mana kejimatannya nanti yer...dan juga Model ni bole detect udara kotor dan boleh menjalankan proses pembersihan supaya udara menjadi bersih dan segar....org panggil Air Purifier..haa gitu ler...pendek kata 2 in 1 la..
Pas ni bila mlm kami akan tidur dgn nyenyaknya...Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....

Scooter oh Scooter


Warna kuning tu.....brek kaki..kalau lelaju bole ler tekan brek tu..

Hari tu dok tercari cari Mini Scooter utk Enas....puas juga ler cari...akhirnya jumpa juga kat "Little Lamb"...masa tu ada 2 pilihan jer Mickey Mouse n Pooh..regenya biasa jer dalam RM169 ...so inilah pilihan Enas Mickey Mouse...suka benor ler die...la ni asik2 nak main scooter jer.....jenuh si adik lak nak melayan kakaknya main kat luar...fuhhh...tak per la janji die hepy kan...

Sambal Tumis

Ni ler sambal tumis versi MIL aku...kalau Mr. Hubby balik KL mesti My MIL akan tapawkan sambal ni...pedasnya jgn ckp ler mmg pedas....kat dlm sambal ni mcm2 ada tempe...belimbing buloh..tomato n ikan bilis.....perghhh...nyum..nyum..nyum..
Resepi ni aku pernah tepek kat MyR jadi sesapa nak tgk boleh ler klik Sambal Tumis cuma kat MyR tu aku tumbuk jer tempe tu...tp kalau nak potong2 pun ok...bole juga letak tauhu..kena digoreng dulu baru campak dlm sambal.

Lemak Ketam


Meh ler aku jamu mata jer kat korang yer...resepi???..alah aku rasa sume org tau masak lemak2 ni kan...biasa jer..